Vasarinės kriaušės
Vasarinė Sviestinė
Vasarinė kriaušių veislė, kurios vaisiai prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Vartojami 2-3 savaites.
Vasarinė sviestinė
Vasarinė kriaušių veislė, kurios vaisiai prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Vartojami 2-3 savaites. Vaisiai gražios išvaizdos, žalsvai geltoni, įsaulyje – raustelėję, stambūs ir labai stambūs (200-250 g), netaisyklingos plačios kriaušės formos. Minkštimas gelsvai baltas, tirpstantis, labai sultingas, saldus, skanus.
Close
Kliapo mėgstamoji
Tai vasarinė kriaušių veislė, uždera rugpjūčio viduryje. Jos stambokos, žalsvai geltonos su rausvais dryželiais. Jeigu vaisiams nokstant daug saulės, jie nusidažo raudonai.
Kliapo mėgstamoji
Tai vasarinė kriaušių veislė, uždera rugpjūčio viduryje. Jos stambokos, žalsvai geltonos su rausvais dryželiais. Jeigu vaisiams nokstant daug saulės, jie nusidažo raudonai. Vaisiai beveik atsparūs rauplėms ir rudajam puviniui, taip pat šalčiui vidutiniškai ištverminga. Kriaušės labai skanios — saldžios, sultingos, tirpsta burnoje.
Close
Izolda
Vasarinė kriaušių veislė, kurios vaisiai prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Vartojami 2-3 savaites.
Izolda
Vasarinė kriaušių veislė, kurios vaisiai prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Vartojami 2-3 savaites. Vaisiai gražios išvaizdos, žalsvai geltoni, įsaulyje – raustelėję, stambūs ir labai stambūs (200-250 g), netaisyklingos plačios kriaušės formos. Minkštimas gelsvai baltas, tirpstantis, labai sultingas, saldus, skanus.
Close
Rudeninės kriaušės
General leclers
Vėlyva rudeninė kriaušė, vaisiai skinami rugsėjo – spalio mėnesį. Rugsėjo pabaigoje nuskynus, šaldytuve galima išlaikyti iki sausio.
General leclers
Vėlyva rudeninė kriaušė, vaisiai skinami rugsėjo – spalio mėnesį. Rugsėjo pabaigoje nuskynus, šaldytuve galima išlaikyti iki sausio. Vaisiai stambūs (iki 250 g), žalsvai geltoni. Minkštimas baltos, kreminės spalvos, sultingas, saldus ir labai skanus. Derėti pradeda 3-4 metais po pasodinimo. Dera kasmet ir gausiai. Šalčiui ir rauplėms atsparūs.
Close
Konferencinė
Tai rudeninė kriaušė, vaisiai skinami rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje. Vaisiai gražūs, labai skanūs, nevienodo dydžio (100-160 g), butelio formos. Skynimo brandoje odelė žalsvai geltona, vartojimo - geltona, rūdėta.
Konferencinė
Tai rudeninė kriaušė, vaisiai skinami rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje. Vaisiai gražūs, labai skanūs, nevienodo dydžio (100-160 g), butelio formos. Skynimo brandoje odelė žalsvai geltona, vartojimo – geltona, rūdėta. Minkštimas gelsvai baltas, su rausvu atspalviu, tirpstantis, saldus, labai sultingas, silpno aromato, be granulių.
Close
Petten
Vėlyva rudeninė kriaušių veislė. Vaisiai skinami rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje, laikosi iki gruodžio mėnesio, o šaldytuvuose – dar ilgiau.
Petten
Vėlyva rudeninė kriaušių veislė. Vaisiai skinami rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje, laikosi iki gruodžio mėnesio, o šaldytuvuose – dar ilgiau. Vaisiai gražūs, žalsvai geltoni, įsaulyje – raustelėję, stambūs (180-220 g), vienodo dydžio, netaisyklingos kriaušės formos. Odelė vidutinio storio, minkštimas kreminės spalvos, sultingas, pusiau tirpstantis, šiek tiek aromatingas, salstelėjęs, skanus, granulių yra tik apie sėklalizdį. Derėti pradeda 5-6-ais metais, dera kasmet. Vaismedžiai vidutinio augumo. Kriaušės žiemą ištvermingos. Rauplėms ir rudajam puviniui atsparios.
Augintinos įprastai, nuo stiprių vėjų apsaugotoje sodo vietoje, neįmirkusioje, derlingoje dirvoje.
Augintinos įprastai, nuo stiprių vėjų apsaugotoje sodo vietoje, neįmirkusioje, derlingoje dirvoje.
Close
Corola
Rudeninė veislė. Vaisiai prinoksta rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje, vartojami lapkričio – gruodžio mėnesiais, saugyklose laikosi iki sausio mėnesio
Corola
Rudeninė veislė. Vaisiai prinoksta rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje, vartojami lapkričio – gruodžio mėnesiais, saugyklose laikosi iki sausio mėnesio. Vaisiai dideli arba labai dideli, žali, prinokę žalsvai gelsvi su raudoniu. Labai skanūs, minkštimas gelsvai baltas, tirpstantis, labai sultingas, malonaus aromato, granulių nedaug. Vaismedžiai žiemą ištvermingi, veislė rauplėms ir rudajam puviniui atspari.
Verta auginti kaip gerą vėlyvesniojo rudens sezono veislę.
Close
Žieminės kriaušės
Mramornaja
Rudeninė veislė, vaisiai skinami rugsėjo antroje pusėje, laikosi iki spalio pabaigos.
Mramornaja
Rudeninė veislė, vaisiai skinami rugsėjo antroje pusėje, laikosi iki spalio pabaigos. Vaisiai labai gražūs, skanūs, stambesni už vidutinius ar stambūs (170-215 g), trumpos kriaušės ar kūgio formos.Odelė storoka, skynimo brandos – žalsvai geltona, prinokusių – geltona, įsaulyje su orandžinio atspalvio dėmelėmis ir išsiliejančiu raudoniu. Minkštimas gelsvai baltas, tirpstantis, labai sultingas, saldus, aromatingas. Aplink sėklalizdį granulių negausu.
Derėti pradeda 5-6-ais metais, dera kasmet. Vaismedžiai vidutinio augumo. Kriaušės žiemą ištvermingos, vidutiniškai atsparios rauplėms, atsparios rudajam puviniui.
Augimo vietai nereiklios, gerai auga ir dera derlingose, neįmirkusiose priemolio ir priesmėlio dirvose.
Close
Favoritka
Tai vasarinė kriaušių veislė, uždera rugpjūčio viduryje. Jos stambokos, žalsvai geltonos su rausvais dryželiais. Jeigu vaisiams nokstant daug saulės, jie nusidažo raudonai.
Vasarinė sviestinė
Vasarinė kriaušių veislė, kurios vaisiai prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Vartojami 2-3 savaites. Vaisiai gražios išvaizdos, žalsvai geltoni, įsaulyje – raustelėję, stambūs ir labai stambūs (200-250 g), netaisyklingos plačios kriaušės formos. Minkštimas gelsvai baltas, tirpstantis, labai sultingas, saldus, skanus.
Close
Concorde
Žieminė kriaušė, skinami rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje, vartojami lapkričio - sausio mėn. Vaisiai: gražūs, skanūs, transportabilūs, stambūs ar labai stambūs (200-300 g), butelio formos.
Concorde
Žieminė kriaušė, skinami rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje, vartojami lapkričio – sausio mėn. Vaisiai: gražūs, skanūs, transportabilūs, stambūs ar labai stambūs (200-300 g), butelio formos. Odelė skynimo metu žalsva, vartojimo brandoje – gelsvai žalia, įsaulyje – raustelėjusi. Minkštimas gelsvai baltas, beveik tirpstantis, sultingas, rūgščiasaldis, silpno aromato, beveik be granulių.
Close